Genk maakt gelijkmaker in blessuretijd

Print

Genk maakt gelijkmaker in blessuretijd

In de zestiende finales van de Europa League heeft Racing Genk 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Stuttgart. De Duitsers scoorden vlak voor de rust via Gentner en leken op weg naar de zege, tot Plet in de blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde. Genk heeft dus een mooie uitgangspositie voor de return volgende week donderdag in eigen huis.

Lees ook Alderweireld scoort in Europa League, Bale oppermachtig

Stuttgart had in de eerste tien minuten het meeste balbezit en probeerde Genk achteruit te drukken zonder evenwel echt doelgevaar te creëren. De eerste grote kans was er wel een voor de Duitsers na een blunder van Koulibaly. Ibisevic kon alleen op doel afstormen, maar Köteles was gelukkig wel paraat. De doelman behoedde Genk in twee keer voor een vroege achterstand.

Nog geen minuut na de enorme kans voor Stuttgart volgde het antwoord van Genk. Barda knikte een vrije schop naar de hoek, maar Ulreich zat er nog met de vingertoppen bij.

De Ceulaer

Genk kwam stilaan beter in de match en op het half uur deed De Ceulaer het net aan de overkant trillen, maar er was al terecht gefloten voor buitenspel. Ook nu liet de reactie van Stuttgart niet lang op zich wachten. Maar Köteles hield Genk opnieuw recht op een poging van Harnik.

Derde keer, goede keer moet Stuttgart gedacht hebben en vlak voor de rust was de 1-0 dan toch een feit. Sakai ging voorbij Tshimanga en knalde op Köteles die de bal moest lossen. Gentner was er als de kippen bij om te profiteren en wipte de bal in doel.Rommelig

Na de pauze werd het voetbal rommeliger aan beide kanten. Genk kon Stuttgart amper verontrusten, maar ook de thuisploeg stelde daar weinig tegenover. In de 69ste minuut belandde een kopbal van Ibisevic naast het Genkse doel. In de slotfase van de match vuurde Gentner nog een schicht af, maar de bal ging enkele meters naast.

Net wanneer de ploeg van Mario Been leek te berusten in de uitslag, viel de gelijkmaker nog uit de lucht. Invaller Monrose bracht na een knappe inspanning de bal voor doel waar Plet, ingekomen voor Vossen, de 1-1 ongehinderd kon binnenkoppen tot grote vreugde van de meegereisde Genk-supporters. Over een week volgt de return in de Cristal Arena.

Foto's Belga/Photo News

Meer voetbalnieuws