Celstraf voor cafébaas die Ergün Top sloeg

De Antwerpse strafrechter heeft de twee mannen veroordeeld die anderhalf jaar geleden advocaat en vroeger CD&V-gemeenteraadslid Ergün Top te lijf waren gegaan. Cetin K. (37) uit Boom kreeg tien maanden cel met uitstel en 550 euro boete. Voor zijn vader Mehmet Y. (54) uit Antwerpen, die verstek liet gaan, was dezelfde straf weggelegd, maar dan effectief.

drombouts

Cetin K. baatte destijds samen met zijn vader café Memo uit naast het kantoor van Ergün Top in de Brederodestraat in Antwerpen. Die had een klacht ingediend, omdat er dagelijks tot in de vroege uurtjes gefeest werd en er ook drugsoverlast was, maar dat werd hem niet in dank afgenomen. Top werd op 5 september 2011 op klaarlichte dag door de beklaagden in elkaar geslagen.

De cafébaas beweerde dat Top hem als eerste had aangevallen en beriep zich op noodweer of wettige zelfverdediging. Geen sprake van, oordeelde de rechtbank. Er werden bij de beklaagden geen verwondingen vastgesteld die erop zouden kunnen wijzen dat ze slagen hadden afgeweerd. Top was bovendien ongewapend, terwijl Cetin K. met een moersleutel had geslagen.

"Had ik toen me toen niet met mijn armen verweerd, dan was ik dood of verlamd geweest", zei Top die blij is dat de zaak nu achter de rug is.

De rechtbank vond de feiten dan ook bewezen. Ergün Top had zich burgerlijke partij gesteld en kreeg een schadevergoeding van één euro provisioneel toegekend.

JVB/B

Foto BHUL

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Ergün Top