Alfacam komt in alarmbelprocedure terecht

Alfacam komt in alarmbelprocedure terecht

Alfacam komt in alarmbelprocedure terecht

Print
Lint - Mediabedrijf Alfacam heeft zijn balans opgekuist: bij een aantal dochtervennootschappen werden belangrijke waardeverminderingen geboekt. Het resultaat is dat hierdoor het eigen vermogen onder de grens van de helft van het maatschappelijk kapitaal is gezakt. Goed voor de zogenaamde 'alarmbelprocedure' in de vennootschapswetgeving, waardoor de aandeelhouders van Alfacam zich moeten uitspreken over het voortzetten van de activiteiten. Dat zal binnen de twee maanden gebeuren, zegt het bedrijf donderdag in een persbericht.

Concreet werden op een aantal dochterbedrijven voor 13,3 miljoen euro waardeverminderingen geboekt, en op vorderingen voor 7 miljoen euro waardeverminderingen. Dit heeft als gevolg dat het eigen vermogen onder de 50 procent van het maatschappelijk kapitaal zakt.

De cijfers moeten nog goedgekeurd worden door de bedrijfsrevisor, maar er wordt wel al een algemene vergadering bijeengeroepen om de aandeelhouders hun zeg te laten doen. Een concrete datum is er nog niet.

De kans dat die de stekker eruit zullen trekken is bijzonder klein. Zo zit een meerderheid van de aandelen nog steeds bij stichter Gabriel Fehervari en wordt er met het Indiase Hinduja onderhandeld over een overname. Alfacam heeft tot eind april bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen en hoopt dan een akkoord te bereiken. De krant De Tijd merkt op dat door de herwaardering van een aantal activa, de overnemer waarschijnlijk minder zal moeten betalen.

Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio