Griepepidemie besmet recordaantal mensen

Het aantal mensen dat met griepale syndromen op consultatie ging bij de dokter, is in de week van 4 tot 10 februari nog verder toegenomen.

Ongeveer 1083 op 100.000 Belgen raadpleegden hun dokter met een griepaal syndroom. Vorige week al bereikte de piek een recordhoogte voor de laatste zes jaar.

ikerremans

Dat blijkt uit het wekelijkse griepbulletin dat het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) woensdag op zijn website publiceert.

Voor de zesde week in dit griepseizoen blijft de epidemie aanhouden. “De ernst van de infecties blijft matig, maar het virus lijkt zich makkelijk te verspreiden onder de bevolking, en een aanzienlijk deel van de bevolking is besmet”, aldus het WIV.

Het aantal consultaties stijgt in alle leeftijdsgroepen, behalve bij 65-plussers. “In alle leeftijdscategorieën neemt het aantal zieken toe, vooral bij de volwassenen”, meldt het WIV. Volgens het WIV werd er tot eind januari nog geen verhoogde sterftegraad vastgesteld die toe te schrijven is aan de winterse omstandigheden.

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER