Souschef Numerus Clausus wint gastronomische wedstrijd

Souschef Numerus Clausus wint gastronomische wedstrijd

Souschef Numerus Clausus wint gastronomische wedstrijd

Print
Lier - Jan Van de Velde (33), de souschef van restaurant Numerus Clausus in Lier, heeft in Ieper een gastronomische wedstrijd voor teams gewonnen, georganiseerd door de Broederschap De Frisse Kater.
De culinaire wedstrijd ?De Frisse Kater' vindt om de twee jaar plaats en heeft tot voornaamste doel om de streekgebonden producten en gerechten te promoten. De wedstrijd staat gratis open voor teams, bestaande uit een chef en een medewerkende commis.

Jan Van de Velde nam het mijn zijn commis Grigor Grigorian (18), die nog hotelschool volgt, op tegen vijf andere teams. "We moesten een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor zes personen bereiden met West-Vlaamse ingrediënten."

"Het verplicht gebruik van West-Vlaamse producten maakte de wedstrijd voor mij natuurlijk extra moeilijk. Via het internet kwam ik enkele producenten op het spoor, waar ik dan de dagen voordien alles ben gaan kopen. Dat was telkens met de auto voor een goede 150 kilometer eventjes naar ginder en terug", zegt Jan Van de Velde.

Maar zijn inspanning werd beloond. De jury riep Jan niet alleen als winnaar uit, maar kende hem ook de prijs van de creativiteit toe, waardoor Jan en Grigor met 1250 euro huiswaarts konden keren.

Chris VAN ROMPAEY
Foto JoDW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio