Brand door elektrisch deken

Brand door elektrisch deken

Brand door elektrisch deken

Print
Grobbendonk - Een slaapkamerbrand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een woning in de Nieuwstraat in Grobbendonk zwaar beschadigd. De brandweer moest de voordeur inbeuken om bij het vuur te raken. Het huis liep vooral rookschade op.

De brandweer van Grobbendonk rukte dinsdag om 2u uit naar een tweewoonst in de Nieuwstraat. Een kamer op de eerste verdieping aan de voorkant van de rechterwoning had vuur gevat. In het huis verblijven Jef Jacobs (21) en zijn grootmoeder Josée Baeten (67).

“Ik kwam net thuis van het carnavalsbal in Herenthout toen ik de brand in mijn kamer opmerkte”, legt Jef Jacobs uit. “Toen ik de deur voor de eerste keer opendeed, was het al hevig aan het roken op de slaapkamer. Toen ik de deur voor een tweede keer opende, stond alles al in brand. Het was onmogelijk om het vuur nog zelf te blussen. Ik heb eerst mijn grootmoeder gewekt die in de kamer ernaast sliep. Beneden heb ik de brandweer verwittigd. Mijn grootmoeder en ikzelf zijn zo snel mogelijk naar buiten gegaan.”

De twee bewoners bleven gelukkig ongedeerd. De brandweer werd geconfronteerd met een uitslaande brand. “We hebben er toch voor gekozen om het vuur langs binnen te bestrijden. Daarvoor hebben we wel de voordeur moeten inbeuken”, zegt een woordvoerder bij de brandweer. “De brand is beperkt gebleven tot de slaapkamer. De rest van het huis liep vooral rookschade op.”

De twee bewoners werden maandagnacht bij familie opgevangen, maar keerden dinsdag al terug naar hun huis. “We zijn volop bezig met de opkuis van onze woning. Met uitzondering van de vernielde slaapkamer zijn de andere ruimten nog wel bruikbaar”, zegt Jef Jacobs dinsdag. “Een ding weet ik nu wel zeker: ik gebruik nooit nog een elektrisch deken.”

BART VAN DEN LANGENBERGH
Foto Louis Verbraeken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio