Bomen in Israël ter ere van slachtoffers busramp Sierre

In het Belgische bos bij Jeruzalem worden donderdag drie bomen geplant ter nagedachtenis van de kinderen die omkwamen bij het busongeval in het Zwitserse Sierre. Dat heeft de organisatie KKL (Keren Kayemeth Léisraël - Fonds voor het Bestaan van Israël) dinsdag meegedeeld.

jatimmermans

KKL, ook wel het Joods Nationaal Fonds genoemd, werd in 1901 opgericht en heeft volgens de Nederlandstalige website als "kerntaak het ontwikkelen en leefbaar maken van het land Israël ten behoeve van al zijn bewoners". De organisatie is actief in "het (her)bebossen van voorheen kaalgeslagen grond, het terugdringen van de woestijn door middel van ontginning en beplanting, alsmede het ontwikkelen van waterirrigatie-systemen en het bouwen van waterreservoirs".

"We zijn vooral een ecologische organisatie", benadrukt de directrice van KLL België, Betty Dan. "We organiseren regelmatig dit soort ceremonie naar aanleiding van een overlijden, huwelijk of bar mitswa. Toen we van het ongeval in Sierre hoorden, hebben we beslist deze bomen te planten ter ere van de Belgische kinderen die bij deze ramp" omkwamen.

Het ongeval met de autocar op 13 maart kostte 28 mensen het leven onder wie 22 kinderen.

Foto Belga