Al minstens 2,5 miljoen euro schade na valwind in Oosterzele

In Oosterzele is al voor minstens 2,5 miljoen euro schade opgetekend na de valwind van exact een week geleden. Dat zegt OCMW-voorzitter en schepen van Ruimtelijke Ordening en Wonen Els De Turck. Donderdag dient de gemeente een dossier in bij de gouverneur om het natuurgeweld als ramp te laten erkennen.

jatimmermans

"Momenteel hebben we al 136 schadegevallen in kaart gebracht", aldus De Turck. "Enerzijds gaat het om zware schadegevallen die gemeld werden via verzekeringsmaatschappijen en getroffenen zelf, anderzijds heeft onze technische dienst kleinere schade zelf geraamd."

De schepen benadrukt dat nog dagelijks dossiers binnenkomen, en dat allicht ook na donderdag nog schadegevallen gemeld zullen worden. Donderdag wordt bij de gouverneur een dossier ingediend met de bedoeling dat de minister van Binnenlandse Zaken het natuurgeweld als ramp erkend.

Een week na de ramp zijn 5 van de 9 huizen die onbewoonbaar verklaard werden, nog steeds niet bewoonbaar. Daardoor zijn acht volwassenen en twee kinderen nog steeds dakloos, zij kunnen bij familie of vrienden of in een noodwoning van het OCMW terecht.

Belga

Foto Geert De Rycke

Vastgoed

Jobs in de regio