Vrienden Vlaamse veren: geen betalende veerdienst

Print
Boom - De Vrienden van de Vlaamse veren reageren afwijzend op de vraag van Waterwegen en Zeekanaal om in de toekomst mogelijk een overzet met de veerboot betalend te maken.
Waterwegen en Zeekanaal klopte eerder met dit betaalidee aan bij gemeentes en provincie. Het gaat wel om een denkoefening en informatieronde. Niets is beslist. Wel blijkt uit een berekening dat de reële kostprijs voor een enkele overzet per persoon tussen de 4 en de 5 euro bedraagt.

Antwerpenaar Walter Resseler van de Vrienden van de Vlaamse veren, een werkgroep binnen de Vereniging voor Natuur en Stedenschoon, zegt vierkant tegen een betaling te zijn. "Op 1 januari 1976 is het betalen voor de veerdiensten afgeschaft. Redenering was toen dat er voor het gebruik van een brug ook niet betaald hoeft te worden." Dat het vermoedelijk niet over een onoverkomelijk bedrag zou gaan, vindt ook geen steun in de ogen van Walter Resseler. "Als de veerman/vrouw dit moet innen gaat dat ten koste van de dienstverlening en vooral ten koste van de veiligheid. Als ze zich daarmee bezighouden zijn ze niet bezig met de veiligheid van hun veerboot en hun passagiers. Bovendien zal dit in het toeristisch seizoen heel wat wrevel en oponthoud veroorzaken. De kostprijs van een ticket vermoedelijk niet waard", besluit Walter Resseler.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio