N-VA wil baas Staatsveiligheid horen

De getuigenis van 'mol' Bart Debie blijft niet zonder gevolg. Ook N-VA wil nu klaarheid en de zaak en wil de baas van de Staatsveiligheid openbaar horen. Voor Ben Weyts moeten ofwel minister Annemie Turtelboom of de baas van de Staatsveiligheid Alain Winants hun verwantwoordelijkheid nemen.

jrosquin

"Uit de recente getuigenissen van Bart Debie, ex-Veiligheidsadviseur van het Vlaams Belang, blijkt dat de Staatsveiligheid wel degelijk politici en parlementsleden volgt. Als zijn verhaal in de media klopt, zijn er twee mogelijkheden. Ofwel heeft de minister gelogen in media en parlement. Ofwel heeft administrateur-generaal Alain Winants de minister voorgelogen. In een normaal land was de verantwoordelijke (Turtelboom of Winants) al lang opgestaan en had haar of zijn verantwoordelijkheid genomen". Dat stelt Kamerlid Ben Weyts (N-VA).

De N-VA eist klaarheid en wil daarom een openbare hoorzitting met de grote baas van de staatsveiligheid, Alain Winants. "Publiek en parlement hebben het recht om te weten welke regels de Staatsveiligheid hanteert bij de beslissing om politici en partijen te volgen", zo luidt het. "Dan wordt ook duidelijk wie liegt: de minister of administrateur-generaal Winants".

Lees alles over de staatsveiligheid en de zaak-Debie op Dewinter wil dossier Staatsveiligheid inkijken

JDW

Foto: Belga Ben Weyts

MEER OVER Alain Winants