1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

5de Zwemtweedaagse ZGEEL

Zaterdag 23 en zondag 24 februari 2013 organiseert ZGEEL voor de 5de maal haar internationale zwemtweedaagse in het Stedelijk zwembad Geel, Fehrenbachstraat 28A.

Marc Leysen

De afgelopen vier edities waren een enorm succes. ZGEEL wenst al haar zwemmers de kans te geven zich te meten op een grote zwemmeeting in eigen stad. Een tweedaagse waarop alle stijlen gezwommen kunnen worden over verschillende afstanden is daarvoor de ideale gelegenheid.

Meteen is dit ook een goede gelegenheid om de Stad Geel op de sportieve kaart te zetten.

De derde editie in 2011 was een overweldigend succes. Meerdere wedstrijdrecords werden verbroken door de Belgische toppers waaronder Jolien Sysmans, Kim Janssens, Kimberly Buys, Egon Van der straeten, Stijn De Pijpere, Dieter Dekonick, Louis Croenen, ...

2012 was een bevestiging van de vorige edities, maar er werden spijtig genoeg toen geen records gezwommen. In 2013 ziet het er al veelbelovend uit.

Maar liefst vier wedstrijdrecords staan op de helling!

Voor de 5de editie in 2013 hebben zo veel zwemmers toegezegd dat ZGEEL enkelen heeft moeten teleurstellen wegens gebrek aan tijd. Bijna 600 zwemmers nemen deel aan de wedstrijd. Een nieuw record voor de zwemclub.

Het programma blijft nagenoeg ongewijzigd. De A- en B finales worden gezwommen op zaterdag tussen 17.30 en 18.45u en zondag tussen 17 en 18.20u.

Tevens zullen de G-zwemmers (sporters met een lichamelijke beperking) een demonstratiewedstrijd geven op zondag 24 februari net voor de finales.

Marc Leysen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners