1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bart De Wever neemt duik met 'ijsberen' (video)

N-VA-voorzitter en Antwerps Burgemeester Bart de Wever heeft zondagochtend een duik gemaakt met de ijsberen van Deurne.

tmas

De Wever was daarvoor uitgedaagd door schepen Ludo Van Campenhout. Die is al jaren lid van de ijsberenclub in Deurne. Voor de burgemeester was het de eerste sprong in het ijskoude water.

"Ik ben voor de grap na een paar passen in het ijskoude water even teruggekeerd. Maar eens mijn zwembroek aan, kon niets me nog tegenhouden”, zegt Bart De Wever, die zondag zijn eerste ijsberenbad nam.

Als doorgewinterde ijsbeer wist Van Campenhout wat hen nog te wachten stond. “Inderdaad, het is koud als je erin gaat, maar eens je zwemt is het draaglijk”, vertelt Bart De Wever na afloop. “Maar bij het verlaten van het zwembad werd het pas echt koud. Dat water bijt, dat knijpt percies in uw vel. Neen, aangenaam is het niet. Al wist ik dat ik het ging volhouden. Het is een kwestie van je pijngrens verleggen. En die pijn voel je vrijwel direct. Juist op dat moment filmde vtm, niet zo tof.”

“Een paar minuten later voel je je veel beter. Dan voel je het bloed door je aderen stromen, net zoals je dat na een sportinspanning voelt.” Om die sensatie te vergroten, hadden beide stadsbestuurders de raad van specialist-ijsberen ter harte genomen. “Iedereen had ons aanbevolen om goed opgewarmd het bad in te gaan. Dat schijnt qua sensatie een pak te schelen.”

Daarom had de burgemeester er zondagmiddag al een druk sportprogramma op zitten: 5 km van de Valentijnsrun in het Rivierenhof én nog een kilometer lopen in het Boekenbergpark.

Bekijk de beelden van vtm:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart De Wever