1 / 2

Jelle Vossen bezorgt Genk 0-2 zege bij Beerschot

Beerschot leed zijn 17e nederlaag van het seizoen en pakt onder Jacky Mathijssen 1 op 9. De club werd de das omgedaan door Jelle Vossen, die tweemaal scoorde.

ikerremans

De ontnuchtering volgde al in de 22ste minuut. Bij de eerste noemenswaardige tegenaanval van Racing Genk mocht Buffel de bal voor doel brengen. Brillant verloor het duel met Vossen, waardoor de bal tussen doelman Stijnen en zijn verdediger viel. Vossen profiteerde van een misverstand en duwde met de tip de bal over Stijnen.

Een zware opdoffer voor de thuisploeg, maar toch herstelde Beerschot zich vrij vlug. Het bleef het initiatief opeisen, maar verbruikte hierbij wel enorm veel energie. Rond het halfuur opnieuw pech voor Beerschot dat Stijn Wuytens na een vrij onschuldig duel op het middenveld zag uitvallen. Zo bleef de tussenstand bij de rust 0-1.

Beerschot begon met evenveel enthousiasme aan de tweede helft, maar bleef het bijzonder moeilijk hebben om aan doelrijpe kansen te komen. Aan de overzijde bleef het uitkijken voor de tegenacties, meestal opgezet door Buffel.

Beerschot bleef zonder complexen en met veel overgave en inzet op zoek gaan naar de gelijkmaker. Dat leverde talrijke hoekschoppen en enkele hete standjes op voor het doel van Köteles, maar telkens was het net niet. Beerschot kwam zelfs goed weg toen de ingekomen Plet tegen de onderkant van de lat kanjerde.

Mathijssen merkte dat het niet werkte en bracht Raman en Dayan in. Balverlies van Marzo leidde tot een tegenaanval die door Vossen werd afgerond. Meteen was de wedstrijd gespeeld. Een moedig Beerschot kreeg zo geen loon naar werken.

BEERSCHOT: Stijnen, Marzo, Brillant, Chanot, Deferm, Öztürk, Suk, Van Acker, S. Wuytens ( 34' Zhukov), Kennedy, Ogunjimi RACING GENK: Köteles, Fernandez, Simaeys, Koulibaly, Tshimanga, De Ceulaer, Hyland, Kumordzi, Buffel, Vossen, Monrose

Doelpunten: 22' Vossen 0-1, 84' Vossen 0-2 Vervangingen: 34' S. Wuytens door Zhukov, 66' De Ceulaer door Plet, (77' Buffel door Barda), 80' Van Acker door Dayan, 80' Zhukov door Rama, 88' Vossen door Gorius Gele kaarten: De Ceulaer (fout), Tshimanga (fout), Deferm (fout) Scheidsrechter: Peter Vervecken Toeschouwers: 8.657

(HF) Foto's Belga

Meer voetbalnieuws