Zuid-Afrikaans meisje overlijdt na gruwelijke groepsverkrachting (video)

Zuid-Afrika is in de ban van een gruwelijke groepsverkrachting. Een 17-jarig meisje uit Bredasdorp werd door een groep mannen brutaal verkracht. Nadien sneden ze de buik van het meisje open, waarna ze haar voor dood achterlieten. De tiener bleef net lang genoeg in leven om één van de daders te identificeren.

tmas

Het was een politieagent die de gruwelijke ontdekking deed. Hij vond het meisje met opengesneden buik en gebroken benen op straat. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis van Kaapstad gebracht, maar hulp kon niet meer baten. Net voor het meisje overleed, kon ze tegen haar moeder wel nog de naam van één van de daders zeggen. De man werd intussen opgepakt.

De Zuid-Afrikaanse President Jacob Zuma reageert geschokt op de verkrachting. "Iedereen die vrouwen en kinderen verkracht, krijgt de maximale straf die de wet mogelijk maakt", klinkt het.

Enkele maanden geleden zorgde een verkrachtingszaak ook al in India voor opschudding. Een 23-jarige studente werd door zeven mannen verkracht op een bus, waarna ze haar uit het rijdende voertuig gooiden. Het meisje vocht een tijdlang voor haar leven, maar overleed later aan haar verwondingen.

Bekijk ook een nieuwsreportage over de gruwelijke verkrachting via YouTube:

ToMas Foto AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio