Grootste appartementenproject ooit langs Albert Kanaalstraat

Grootste appartementenproject ooit langs Albert Kanaalstraat

Grootste appartementenproject ooit langs Albert Kanaalstraat

Print
Nijlen - De komende jaren wordt langs de Albert Kanaalstraat in Nijlen een appartementencomplex ontwikkeld dat naar Nijlense normen haar voorgaande niet kent. Er komen maar liefst 48 wooneenheden rond een centraal nieuw openbaar plein.
"Het is een ingrijpend project met 48 appartementen rond een openbaar centraal plein dat toegankelijk zal zijn voor voetgangers en fietsers. Omdat er grondafstand zal gebeuren, wordt het ook mogelijk om aan de Albert Kanaalstraat een fietspad aan te leggen", licht schepen van Ruimtelijke Orening Veerle Boeckxstaens (Nijlen & U) toe.

Het project komt op de plaats waar vroeger het notariaat van Vernimmen gevestigd was, op de hoek van de Albert Kanaalstraat en de Gebroeders van Raemdonckstraat. "Het pand zal afgebroken worden. Ook de kleinere villa rechts naast het notarishuis zal verdwijnen. Het totale project neemt zowat 8000 vierkante meter in beslag", verduidelijkt projectontwikkelaar Dan Hens van Vevacon.

Qua timing zal de verkoop starten vanaf 14 juni. De bouwvergunning is in aanvraag. De eerste steen zal vermoedelijk nog dit jaar gelegd worden.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio