Uitbaters sporthal dakloos na woningbrand

Een brandende houtkachel die even niet in de gaten werd gehouden, heeft donderdagavond rond 21.15u een zware woningbrand veroorzaakt in de Watertorenstraat in Sint-Jozef-Olen. De bewoners moeten voorlopig elders overnachten.

jatimmermans

Geert Van Laer legde donderdagavond nog wat extra hout op de brandende kachel in zijn woonkamer vooraleer hij boven een douche nam. Toen hij na zijn wasbeurt weer beneden kwam, ontdekte tot hij tot zijn ontsteltenis dat de woonkamer intussen in lichterlaaie stond. Hij vluchtte naar buiten en kon samen met zijn dochter tijdig ontkomen.

"De benedenverdieping is helemaal uitgebrand", zegt de Herentalse bevelvoerder Dirk Geens. "De bovenverdieping liep zeer ernstige rookschade op. Het huis is voor een hele tijd onbewoonbaar, vrees ik", zegt de brandweerluitenant.

Geert Van Laer en zijn vrouw Christel Van Roie zijn bekende figuren in Olen. Samen baten ze de cafetaria van de Olense sporthal uit, waar de vrouw op het moment van de brand ook aan het werk was. Tegelijk is de bewoonster de grote trekker van Olensfest.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

HANS OTTEN

Foto BFM

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio