Domein De Merel wordt paradijs voor sportievelingen en recreanten

Domein De Merel wordt paradijs voor sportievelingen en recreanten

Domein De Merel wordt paradijs voor sportievelingen en recreanten

Print
Brecht - De gronden van domein De Merel die door de gemeente Brecht in 2009 en 2010 werden aangekocht, krijgen weldra de bestemming van recreatiezone. "Dat zet de poort open tot het voort ontwikkelen van dit gebied", laat schepen van Ruimtelijke Ordening Daan De Veuster (CD&V) weten.
Bedoeling is om van het totale gebied (20 hectare) 12,9 hectare in te kleuren als recreatieve zone. Het gaat meer bepaald om de gronden die gelegen zijn aan de rechterkant van de Schippersdreef, gezien vanuit de Schotensesteenweg als je in de richting van de Schotense Vaart wandelt.

Een zwembad komt er zeker niet, wegens te duur. Andere pistes zijn nog in hun studiefase, maar het is zo goed als zeker dat de tennismogelijkheden er worden uitgebreid, dat er een speeltuin komt en dat er een Finse piste wordt aangelegd. Ook de horeca krijgt er alle kansen. Daarnaast wordt gezorgd voor mooie fiets- en wandelpaden, evenals een fietsersbrug over het kanaal.

Ten slotte zijn er nog de oude mestbunkers waarvan de hogere overheid wil dat ze bewaard blijven. "Dat gebied maakt deel uit van de ankerplaats Brechtse Heide en het is de bedoeling deze zone uit te roepen tot Erfgoedlandschap, zodat subsidies kunnen worden bekomen om deze bunkers te bewaren en te onderhouden voor de toekomst", besluit de schepen.

JAN VORSSELMANS

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio