Politie plukt gewapende overvallers van tram

Politie plukt gewapende overvallers van tram

Politie plukt gewapende overvallers van tram

Print
Merksem - Op de Bredabaan in Merksem hebben twee verdachten donderdagavond gewapenderhand geprobeerd een GB Express supermarkt te overvallen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen. De twee sloegen echter op een gegeven moment op de vlucht en vonden er niet beter op dan de tram te nemen. Enkele haltes verderop kon een interventieploeg van de politie hen arresteren.

De overval vond plaats rond 18.50 uur. De twee kwamen de supermarkt binnen gewapend met een slagersmes en een vuurwapen, maar slaagden er niet in iets buit te maken. Ze dropen vervolgens af en namen een tram van lijn 2 richting de eindhalte in Merksem. Onderweg daarnaartoe konden ze gearresteerd worden zonder dat er iemand gewond raakte.

De verdachten zijn twee jongelui van 18 en 19 jaar oud. Op het moment van de arrestatie hadden ze hun wapens nog steeds op zak. De twee worden vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid. Intussen gaat de politie na of ze ook in aanmerking komen voor een hele reeks van andere gewapende overvallen op winkels langs de Bredabaan.

Belga

Beeld Google Street View

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio