Beperkte hinder aanleg fietspad Nieuwmoersesteenweg

Beperkte hinder aanleg fietspad Nieuwmoersesteenweg

Beperkte hinder aanleg fietspad Nieuwmoersesteenweg

Print
Essen - Niet alleen het langverwachte fietspad naar Essen-Hoek komt er aan, ook het fietspad naar Nieuwmoer krijgt stilaan vorm. De graafwerken voor het nieuwe fietspad in rode betonstroken gingen in november reeds van start.
h3>Klaar in voorjaar 2013Het fietspad loopt vanaf het kruispunt Nieuwmoerstesteenweg/Spijker/Ring/Kapelstraat tot aan de grens met Kalmthout-Nieuwmoer. De gemeente Kalmthout zal in een latere fase het fietspad verbinden tot in het centrum van Nieuwmoer.

Beperkte verkeershinder

De gemeente en de aannemer hebben een aantal afspraken gemaakt om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden. Het plaatselijk doorgaand verkeer blijft continu toegestaan. Het verkeer wordt wel omgeleid. Vanuit Wuustwezel zal er een omleiding zijn om via achterbroek om het verkeer naar Essen te leiden. Wie niet in Nieuwmoer of Horendonk moeten zijn, wordt gevraagd om langs Achterbroek te rijden.
Er zal éénrichtingsverkeer zijn vanuit Essen naar Nieuwmoer (enkel tussen Rijkmakerlaan en grens Kalmthout is er tweerichtingsverkeer met gebruik van stoplichten).

Vanuit Nieuwmoer naar Essen, zal omleiding, die in drie fasen verloopt, als volgt gebeuren:

Fase 1: Schanker – Postbaan à omleiding via Postbaan naar Schanker en/of Over D’Aa Fase 2: Postbaan – Rijkmakerlaan à omleiding via Rijkmakerlaan, Postbaan naar Schanker en/of Over D’Aa Fase 3: Rijkmakerlaan – grens met Kalmthout à 1 dag volledig gesloten, anders tweerichtingsverkeer met gebruik van stoplichten.

Een plan van de omleiding kan je downloaden via de gemeentesite.

MaTi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio