Eerste praatcafé's dementie Rupelstreek

Print
Boom - Een praatcafé dementie is een ?samenkomen' van mensen die op een of andere manier met dementie te maken hebben. Er zijn dit jaar nog vier praatsessies voorzien. Dinsdag 26 februari heeft de eerste sessie plaats in de namiddag van 14 tot 16uur in het lokaal dienstencentrum Hof van Créqui te Rumst.
U maakt er kennis met lotgenoten, doet nuttige informatie op, wisselt ervaringen uit, enz. om zo het ?dagelijkse leven met dementie' iets beter te begrijpen en er beter mee leren omgaan. Op elk ?café' komt een deskundige en een ervaringsdeskundige aan het woord. Maar ook de bezoekers hebben hun inbreng. Het praatcafé dementie Rupelstreek is een samenwerking tussen IMSIR en oa. de OCMW's van Aartselaar en deze van de Rupelstreek.

Tijdens het eerste café op 26 februari zal de coördinator van het regionaal expertisecentrum dementie spreken over ?wat is dementie?'. Andere cafés op 28 mei en 24 september in het cafétaria Serviceflats De Palmboom, Aartselaar van 19.30 tot 21.30 uur. Afsluitende sessie op 26 november, Hof Van Créqui, Rumst van 14 tot 16 uur.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio