Brandweerman die verdacht wordt van zedenfeiten blijft in de cel

Brandweerman die verdacht wordt van zedenfeiten blijft in de cel

Brandweerman die verdacht wordt van zedenfeiten blijft in de cel

Print
Heist-op-den-Berg - De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding bevestigd van een 51-jarige vrijwillige brandweerman bij het korps van Heist-op-den-Berg. De man wordt verdacht van zedenfeiten met minderjarigen.

De zaak ging aan het rollen nadat enkele slachtoffers klacht hadden ingediend. De man werd vorige maand aangehouden. Volgens het parket van Mechelen wordt hij verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen. De feiten waarvan sprake zouden zich tussen 1999 en 2012 hebben afgespeeld.

De raadkamer in Mechelen verlengde zijn aanhouding met een maand, maar de man ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling besliste donderdag om hem in de cel te houden, omdat het gevaar voor herval te hoog is. Er werd ook rekening gehouden met het grote aantal vermeende slachtoffers en zijn gebrek aan normbesef.

De man omringde zich in het verleden graag met jongeren. Hij bracht hen de basisbeginselen van het brandweerwerk bij en schakelde hun hulp in bij de uitbating van een winkel met brandweergadgets. De burgemeester van Heist heeft de brandweerman intussen op non-actief gezet zolang er een gerechtelijk onderzoek loopt.

Hij verschijnt over een maand weer voor de raadkamer in Mechelen.

Belga

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio