Toeten Of Blazen viert 40 jaar carnaval

Toeten Of Blazen viert 40 jaar carnaval

Toeten Of Blazen viert 40 jaar carnaval

Print
Vosselaar - De carnavalsvereniging Toeten Of Blazen viert dit weekend voor het veertigste jaar carnaval in Vosselaar, maar financiële perikelen zinderen nog na. De organisatie moest vorig jaar 16.000 euro BTW ophoesten waardoor de kas van de vereniging helemaal leeg is.
Zotskappen komen dit weekend volop aan hun trekken tijdens het carnavalsweekend van Toeten Of Blazen in Vosselaar. De carnavalsvereniging blaast veertig kaarsjes uit maar heeft helaas geen financiële overschot om deze verjaardag extra luister bij te zetten. Begin vorig jaar kreeg het bestuur te horen dat voor 9.000 euro achterstallige belastingen (BTW) moest betaald worden met terugwerkende kracht tot 2008. Met de BTW van 2011 en 2012 erbij, is de kas van Toeten Of Blazen een slordige 16.000 euro armer.
"Het komt er eigenlijk op neer dat we veertig jaar lang hebben gewerkt om die 16.000 euro te kunnen betalen. Onze kas is nu helemaal leeg. De vijftien leden van de carnavalsraad hebben zelfs elk 100 euro voorschot gegeven", zegt Patrick Dielis van Toeten Of Blazen.

Het carnaval van Toeten Of Blazen in Vosselaar duurt twee dagen. Op zaterdag 9 februari om 16u trekt de kindercarnavalstoet door de straten. De gemeentehal is om 20u de uitvalsbasis voor het carnavalbal met de verkiezingen van Prins en Prinses Carnaval. Op zondag 10 februari trekt vanaf 13.40u de eigenlijke carnavalsstoet door Vosselaar. Het carnavalbal met Real Time Band start om 16.30u. Enkele uren laten worden de beste deelnemende groepen gelauwerd.

Bart Van den Langenbergh

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio