AZ Nikolaas heeft eerste MRI-veilige neurostimulator ter wereld

AZ Nikolaas heeft eerste MRI-veilige neurostimulator ter wereld

AZ Nikolaas heeft eerste MRI-veilige neurostimulator ter wereld

Print
Sint-Niklaas - Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas kan voortaan MRI-scans nemen van patiënten bij wie zenuwpijn met een neurostimulator verzacht wordt. Als eerste ter wereld, nam het ziekenhuis een MRI-veilige neurostimulator in gebruik.

Tot voor kort konden mensen met een neurostimulator geen MRI-scans laten maken, omdat het apparaat te sterk beïnvloed werd door de magneten van de MRI-scans. Nochtans is de MRI-scan één van de belangrijkste methodes om chronische pijn nauwkeurig te kunnen diagnosticeren, zegt Dr. Jean-Pierre Van Buyten, pijnspecialist van het AZ Nikolaas.

"De Sure-Scan-technologie komt tegemoet aan een aanzienlijke medische behoefte en biedt voordelen die nieuwe diagnostische zorgmogelijkheden schept voor patiënten die neurostimulatietherapie krijgen ter behandeling van chronische pijn. De neurostimulator zorgt ervoor dat de kwaliteit van leven van patiënten met chronische pijn beter wordt. Doordat deze nieuwe neurostimulator geschikt is voor de MRI-scan, kunnen patiënten nauwkeuriger en met behulp van de laatste innovaties gediagnosticeerd en beter behandeld worden."

De Sure-Scan-technologie wordt geproduceerd door Medtronic.

Belga

Archiefbeeld Gert Cools

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio