Prijs Jowan Lamon uitgereikt

Print

Prijs Jowan Lamon uitgereikt

Mechelen - In het stadhuis van Mechelen is donderdagavond de Prijs Jowan Lamon uitgereikt. De Stedelijke Prijs Stadsverfraaiing 2012 voor nieuwbouw gaat naar een rijwoning in de Pennepoelstraat 35 (foto bovenaan).

De wedstrijd werd in 1984 door het stadsbestuur in het leven geroepen om privé-initiatieven inzake architectuur te stimuleren. De stad trekt er jaarlijks 4.000 euro prijzengeld voor uit. Als eerbetoon aan de overleden schepen Jowan Lamon (Groen), die gedurende 35 jaar mee zijn stempel drukte op het uitzicht van Mechelen, draagt de prijs dit jaar zijn naam.

De Stedelijke Commissie voor Monumentenzorg jureert alle inzendingen. Voor deze editie waren het er achttien. Voor schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen (Open Vld) is daarmee het bewijs geleverd dat Mechelen in de lift zit als woonstad. "In maar liefst 16 van de 18 geselecteerde projecten neemt wonen een prominente rol in binnen het bouwprogramma", zegt ze.

Voor de winnaar is er een cheque van 1.500 euro. Zilver gaat naar een nieuw gebouwde residentie in de A.B.-straat 7-11, goed voor 1.000 euro. De bronzen plak wordt gedeeld door drie projecten: Acaciastraat 67, Kleine Nieuwedijkstraat 38-40 en Muizenvaart 32. Daaraan is elk 500 euro toegekend. Van 11 tot en met 22 februari kan je alle ingezonden projecten bekijken in het Huis van de Mechelaar.

Klik hier voor meer info over alle laureaten.

SVH

Tweede prijs: A.B.-straat




Derde prijs: Kleine Nieuwedijkstraat




Derde prijs: Muizenvaart




Derde prijs: Acaciastraat




Winnaars


Op de foto's ziet u de architect (links), de winnaars (de familie De Man-Vandereycken in het midden, Pennepoelstraat 35) en schepen van Monumentenzorg Greet Geypen (rechts).


Foto's stad Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio