Scheidsrechter Burkina Faso-Ghana wordt geschorst

Scheidsrechter Burkina Faso-Ghana wordt geschorst

Scheidsrechter Burkina Faso-Ghana wordt geschorst

Print
De Tunesische scheidsrechter Slim Jedid, die woensdag op de Africa Cup de halve finale tussen Burkina Faso en Ghana floot, wordt geschorst door de Afrikaanse voetbalbond. Dat nieuws maakte secretaris-generaal Hicham El Amrani donderdag bekend.

"Jedid zal een schorsing krijgen", zei El Amrani over de ref die woensdag meerdere betwistbare beslissingen in het nadeel van Burkina Faso floot. Het land van bondscoach Paul Put wist zich ondanks alles toch te plaatsen voor de finale. "We hadden verwacht dat de wedstrijdleiding van een hoger niveau zou zijn", vervolgde El Amrani.

Schwalbe

De Burkinezen zijn vooral niet te spreken over de uiterst discutabele tweede gele kaart van aanvaller Jonathan Pitroipa. Hij werd neergelegd in de zestien, maar werd bestraft voor een zogezegde schwalbe.

"De organisatie kan de beslissing van de scheidsrechter niet terugdraaien als hij in zijn officieel verslag niet toegeeft dat hij een fout heeft gemaakt", verduidelijkte El Amrani. Nu zal er vergaderd worden om te zien wat er gedaan kan worden om de schorsing van Rennes-spits Pitroipa eventueel ongedaan te maken.

Put: "Gerechtigheid"

Paul Put bestempelde de beslissingen van de scheidsrechter als belachelijk. "Ik denk dat gerechtigheid heeft geschied met deze schorsing", zei Put donderdag. "Iedereen kan op de beelden zien dat die rode kaart helemaal onterecht toegekend werd". Put was het nog oneens met enkele andere beslissingen. "In het begin werd een duidelijke strafschop voor ons niet gefloten. Daarna krijgt Ghana een strafschop die nog discutabeler is. Ik vond het op zijn minst een vreemde scheidsrechter", besloot Put.

Foto: belga
De scheidsrechter wordt belaagd door spelers van Burkina Faso

Lees ook: Kompany in de bres voor geschorste speler Burkina Faso (video)

MEER VOETBALNIEUWS