Leuvense studenten moeten meer betalen voor Alma-maaltijd

Leuvense studenten moeten meer betalen voor Alma-maaltijd

Leuvense studenten moeten meer betalen voor Alma-maaltijd

Print
De vzw Alma Studentenrestaurants verhoogt vanaf 11 februari de prijs van de maaltijden in zijn Leuvense vestigingen. Een warme maaltijd wordt gemiddeld 3,7 procent duurder, de andere producten 3 procent. De prijsverhoging is volgens de directie noodzakelijk om Alma financieel gezond te houden.

Alma serveert in Leuven maaltijden voor studenten en personeel van de KU Leuven, KH Leuven Groep T, Lemmensinstituut en de Vlerick Business School.

De belangrijkste uitgaven - grondstoffen en personeel - stegen de voorbije jaren zoals (de lonen zelfs iets meer) de gezondheidsindex. Dat was echter niet het geval voor de inkomsten. Alma haalt zijn inkomsten enerzijds uit verkoop van maaltijden en anderzijds uit subsidies in het kader van het decreet op de studentenvoorzieningen. Die overheidssubsidies volgden de afgelopen jaren de gezondheidsindex niet.

Naast maatregelen om de kosten waar mogelijk te verminderen en extra inkomsten te genereren via activiteiten zoals event-catering, is de aangekondigde prijsstijging volgens de directie noodzakelijk om deficits te vermijden.

Belga
Archieffoto DV

.

Nu in het nieuws