Treinbegeleider krijgt klappen van zwartrijder

Treinbegeleider krijgt klappen van zwartrijder

Treinbegeleider krijgt klappen van zwartrijder

Print
Berchem - Tussen de stations van Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem is het woensdagavond om iets na 22.00 uur tot een handgemeen gekomen tussen drie jonge reizigers en een treinbegeleider van de NMBS. Dat zegt de socialistische vakbond ACOD-spoor.

Het incident wordt bevestigd door de NMBS en spoorwegnetbeheerder Infrabel, van wie er een werknemer tussenbeide kwam. De treinbegeleider kreeg enkele rake klappen van zeker een van de reizigers, die zonder vervoersbewijs op de trein zou hebben gezeten, en wil een klacht indienen bij de politie.

De drie reizigers, twee jongens en een meisje, bevonden zich volgens Infrabel in een eersteklasserijtuig van een trein tussen Antwerpen en Gent toen de treinbegeleider hun vervoersbewijs wilde controleren. Minstens een van de jongeren verzette zich daartegen. Een werknemer van Infrabel zag alles gebeuren toen hij in Antwerpen-Berchem de trein opstapte om naar huis te keren.

Van de trein gezet

"Onze werknemer heeft aan de treinbegeleider gevraagd of die hulp nodig had, uit solidariteit tussen spoorwegpersoneel", zegt Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken. "Samen hebben ze de reiziger uiteindelijk met zachte dwang van de trein gezet. Ook de twee andere reizigers zijn dan afgestapt en weggegaan."

Werkonbekwaam

Volgens de NMBS en ACOD-spoor had de treinbegeleider enkele rake klappen gekregen, onder meer in de ribben en op de rug. Het slachtoffer zou in principe 14 dagen werkonbekwaam zijn, maar volgende week toch alweer aan de slag willen. "De begeleider heeft de dienst trouwens nog verder verzorgd, zodat de trein alsnog tijdig ter bestemming is geraakt", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Foto: Belga
Trein in station Antwerpen-Berchem

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio