Vrouw riskeert celstraf voor moordpoging op ex

Vrouw riskeert celstraf voor moordpoging op ex

Vrouw riskeert celstraf voor moordpoging op ex

Print
Willebroek - Ndokwe Y. (33) uit Willebroek hangt 40 maanden cel boven het hoofd voor de moordpoging op haar ex. Ze was meermaals op hem ingereden op de Frankrijklei (foto) in Antwerpen, maar het slachtoffer kon telkens wegspringen. Hij vordert 10.000 euro schadevergoeding.

Het slachtoffer was op 3 november 2011 rond 23.30 uur op weg naar huis, toen er plots een auto het voetpad op reed. De man kon wegspringen en de wagen belandde in de vitrine van een interimzaak. Hij zag dat zijn ex achter het stuur zat met hun twee kinderen op de achterbank. Ze reed naar achter, kwam opnieuw op hem af en ramde de verlichtingspaal waar hij achter stond.

De vrouw wist van geen ophouden: zelfs toen de politie ter plaatse was, probeerde ze haar ex nog omver te rijden. Ook de agenten moesten uit de weg springen. Nadat ze werd overmeesterd, vonden de agenten een broodmes op de passagierszetel. Ze zei dat haar ex er telefonisch mee gedreigd had haar te doden en dat hij eerder op de avond een ruit bij haar had ingeslagen, wat de man ontkende.

Volgens de verdediging had de man de aanval uitgelokt. Hij werd al eerder veroordeeld voor belaging en bedreigingen in het kader van hun problematische breuk. De advocaat van de vrouw pleitte dat ze niet de intentie had om hem te doden en dat ze te zeer over haar toeren was om van voorbedachtheid te kunnen spreken. Vonnis op 7 maart.

Belga

Beeld Google Street View

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio