Tourbaas Prudhomme wil namen niet-wielrenners in zaak-Fuentes

Tourbaas Prudhomme wil namen niet-wielrenners in zaak-Fuentes

Tourbaas Prudhomme wil namen niet-wielrenners in zaak-Fuentes

Print
Christian Prudhomme betreurt dat op het dopingproces tegen Eufemiano Fuentes vooralsnog geen namen worden genoemd. De tourdirecteur vindt het jammer dat alleen de identiteit van de betrokken renners bekend is, niet die van atleten uit andere sporten.

"Iedereen weet maar al te goed dat het hier niet alleen om wielrenners draait. Hun namen kennen wij van bij het begin, maar naar die van de andere sporters hebben we nog altijd het raden, en misschien zullen we die nooit kennen", vertelde Prudhomme donderdag in Versailles, waar het parcours van Parijs-Nice werd voorgesteld.

Hele waarheid

"De wielersport heeft heel wat fouten begaan. En wanneer je fouten maakt, moet je voor eigen deur vegen. Maar we kennen slechts een klein deel van de hele waarheid in deze affaire. Het zou jammer zijn indien er geen volledige duidelijkheid zou zijn op het einde van het proces."

"Natuurlijk is het niet zo dat alle valsspelers en bedriegers in het wielermidden te vinden zijn. Voor bepaalde producten bestaat er geen grens tussen het wielrennen en de andere sporten. In elke sport zijn er fantastische mensen maar ook valsspelers. Ik kan maar hopen dat elke sport op dezelfde manier wordt behandeld."

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT