De kat is nieuwe Monopoly-pion

De kat is nieuwe Monopoly-pion

De kat is nieuwe Monopoly-pion

Print
Monopoly-fans over de hele wereld hebben via Facebook op de kat gestemd als nieuwe pion. Voortaan mag die aan de start verschijnen en 200 euro in ontvangst nemen.

Fans uit 185 landen deden de afgelopen maand, van 9 januari tot 5 februari, mee aan de stembusgang. Haalden het bordspel niet: de speelgoedrobot, gitaar, helikopter en diamanten ring. De Schotse terriër hoefde zich door zijn favorietenrol weinig zorgen te maken over een ontslag. Fans van het strijkijzer, de kruiwagen en de schoen probeerden koortsachtig om hun pion van de ondergang te redden.

Het strijkijzer legde uiteindelijk de duimen als minst populaire pion en ruimt dus baan voor de kat. De huidige editie van Monopoly verdwijnt heel binnenkort uit de rekken. Daarna is het tijdperk van de kat aangebroken. "We zijn er vast van overtuigd dat kattenliefhebbers de nieuwe pion met open armen in het Monopoly-spel zullen verwelkomen" verklaarde Eric Nyman, Senior Vice President en Global Brand Leader van Hasbro Gaming. "De kat zal een even groot icoon worden als de originele pionnen", aldus Nyman.

Lees ook: Monopoly-fans mogen beslissen over lot pionnen

MCe
Archieffoto

MEEST RECENT