Recordman 'frieten bakken' vrijgesproken van oplichting

Recordman 'frieten bakken' vrijgesproken van oplichting

Recordman 'frieten bakken' vrijgesproken van oplichting

Print
Duffel - De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een man uit Duffel vrijgesproken van oplichting. Pierre V.L. zou een wereldrecord 'frieten bakken' organiseren en zocht sponsors, maar doordat hij zijn administratie slecht had geregeld, verdacht men hem van oplichting.

De man stapte naar enkele handelszaken en vroeg er sponsorgeld voor het wereldrecord 'frieten bakken' dat hij zou organiseren. Volgens het parket stak hij het geld in eigen zak.

De man zou een kwitantie van een chocolatier, die had gesponsord, hebben afgestempeld met de stempel van de chocolatier zelf. De politie kon de man vatten en hij bleek voor zo'n 350 euro aan sponsorgeld op zak te hebben, verzameld bij een 14-tal handelszaken in de buurt.

De organisator kon nog geen concrete datum of locatie van zijn recordpoging voorleggen. Bovendien bleek hij in het verleden al veroordeeld te zijn voor valsheid in geschrifte en poging tot oplichting. Het parket vorderde 6 maanden gevangenisstraf en een boete van 1.200 euro.

De rechter volgde de versie van de verdediging. "Hij was wel degelijk van plan om een wereldrecordpoging frieten bakken te organiseren. Net zoals hij dat in het verleden ook al had gedaan", zei meester De Vleesschouwer.

Bij een huiszoeking bij de man werden alle gelden teruggevonden en enkele bewijzen dat hij wel degelijk een recordpoging aan het plannen was. De man was alleen te nonchalant geweest met zijn administratie en had daardoor de indruk gewekt mensen te hebben willen oplichten.

Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio