College zet de bijl erin

Op de gemeenteraadszitting van Boortmeerbeek heeft de meerderheid beslist om enkele lidmaatschappen te schrappen en om sommige subsidies in te trekken of af te slanken. Is dit de voorbode van een belastingverhoging?

drombouts

Het nieuwe schepencollege van Boortmeerbeek is druk in de weer om het budget voor 2013 samen te stellen. De grootste uitdaging is om de belastingen ongewijzigd te houden ondanks besparingen van de overheid. Toch wordt er in sommige posten de bijl gezet.

"Het budget 2013 wordt opgemaakt volgens de nieuwe regels van een beleids- en beheerscyclus, een nieuw instrument voor gemeenten en OCMW's om planmatig te werken", zegt de kersverse schepen Hans De Locht (Open Vld).

"Beleidsdoelstellingen, plannen en acties worden aan het budget gekoppeld en van iedere schepen wordt de nodige realiteitszin verwacht om het budget sluitend te maken. Dat noodzaakt soms tot enig snoeiwerk. De middelen optimaal inzetten, is de collectieve opdracht van alle schepenen. Ik zeg het niet graag, maar we moeten toegeven dat 'gratis' voorbij is."

Zo trekt de gemeente het subsidiereglement voor rationeel energiegebruik, dat pas vorig jaar werd ingevoerd, in en verwijst ze daarvoor naar de provincie en het gewest. De subsidie voor inbraakpreventie wordt ook teruggeschroefd.

Lees ook het artikel in Gazet van Mechelen.

JD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boortmeerbeek