Nadal: "Nog niet het moment om mij te begraven"

Nadal: Nog niet het moment om mij te begraven

Nadal: "Nog niet het moment om mij te begraven"

Print
Rafael Nadal (ATP 5) gelooft na zijn rentree op het ATP-tennistoernooi van het Chileense Vina del Mar (gravel/467.800 dollar) dat hij zijn oude niveau opnieuw zal terugvinden. "Het is nog niet het moment om mij te begraven", zo vertelde de Spanjaard donderdag in de Franse sportkrant L'Équipe.

"Ik ben niet vergeten hoe je tennis speelt", verklaarde Nadal. "Ik geloof dat ik opnieuw mijn oude niveau kan bereiken." De voormalige nummer één van de wereld denkt niet dat de concurrentiestrijd met Roger Federer, Novak Djokovic en Andy Murray verleden tijd is. "Ik ben maar een jaar ouder dan Djokovic en Murray. Het is wellicht nog niet het moment om mij te begraven", zei Nadal.

Knieblessure

Na een inactiviteit van meer dan zeven maanden wegens een slepende knieblessure maakte de 26-jarige Nadal woensdag zijn rentree in het enkelspel. De Spanjaard haalde het op het ATP-tennistoernooi van Vina del Mar in de tweede ronde in twee sets van de Argentijn Federico Delbonis. Het werd 6-3 en 6-2.

In het interview met L'Équipe brak Nadal, net zoals Andy Murray woensdag, een lans voor meer frequente dopingcontroles in de tenniswereld. "Mocht men morgen beslissen dat ik elke week gecontroleerd zou worden, dan zou ik daar geen probleem mee hebben. Dan weet ik zeker dat mijn tegenstander 'clean' is", verkondigde de zevenvoudige winnnaar van Roland Garros. Tijdens zijn periode van inactiviteit werd Nadal negen keer getest, waaronder drie bloed- en zes urinecontroles.

Belga
Archieffoto

Meer sportnieuws