Politiek denkt na over veiligere overwegen na treinongeval

Politiek denkt na over veiligere overwegen na treinongeval

Politiek denkt na over veiligere overwegen na treinongeval

Print
Nijlen - Na het dramatische treinongeval in de Boshoek begint nu ook de politiek zich met de zaak te bemoeien. Op de gemeenteraadszitting van Nijlen zochten meerderheid en oppositie naar een oplossing om de overwegen veiliger te maken.
Nathalie Bergé en haar zevenjarig zoontje Wouter kwamen vorige maand om het leven toen ze op de sporen vast kwamen te zitten met hun auto. Zo'n ongeval mag niet opnieuw gebeuren, klinkt het overal.

"Er zijn dringende ingrepen nodig om nieuwe ongevallen te vermijden", betoogt Ferdi Heylen van Groen. "We staan versteld hoeveel mensen al een nare ervaring hadden bij de spooroverweg van de Boshoek toen ze vanuit de onverharde parallelweg die als sluipweg gebruikt wordt de spoorweg opdraaiden. Er is geen duidelijke gevaarsmelding", vult oppositielid René Van Goubergen (Open Vld) aan.

"Een kleine onoplettendheid van een automobilist bij het nemen van de bocht vanuit de parallelweg naar de overweg kan dan verschrikkelijke gevolgen hebben. Er loopt een onderzoek van Infrabel, maar voor er iets op het terrein verandert, kan het makkelijk een jaar verder zijn. Daarom vragen we om de gevaarlijke toestand in de Boshoek nu al op te heffen door er gesloten plastic bakken met water te plaatsen vanaf de afsluitdraad tot aan de verharde Boshoekoverweg. Dan kunnen mensen hun bocht niet meer afsnijden en kunnen ze de slagboom veel beter zien", meent Van Goubergen.

Het gemeentebestuur gaat de zaak verder onderzoeken en zal op basis van een fotodossier van de politie aanbevelingen doen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio