Vlaams Belang wil computer voor alle raadsleden

Vlaams Belang wil computer voor alle raadsleden

Vlaams Belang wil computer voor alle raadsleden

Print
Nijlen - Ieder raadslid zou een computer van de gemeente moeten krijgen. Dat pleidooi hield Jan Zander dinsdag in de gemeenteraad.
Volgens het raadslid van Vlaams Belang ligt de kostprijs voor een computer hoog. Zeker als je de extra apparatuur zoals printers meetelt. "Nochtans zijn ze broodnodig om de functie uit te oefenen. En een raadslid krijgt maar een heel beperkt bedrag om een zitting bij te wonen. Ik ben ook provincieraadslid en daar krijgt ieder raadslid een computer en een laserprinter. Als er een probleem is, sturen ze zelfs iemand ter plaatse om het op te lossen. Dat zou in Nijlen ook moeten kunnen", klinkt het.

Zander wil dat de gemeente een pc in bruikleen zou geven. Als het raadslid zijn functie opgeeft, moet de computer teruggegeven worden.

Gemeenteraadsvoorzitter Bert Celis (Nijlen & U) antwoordde meteen op het voorstel. "Dat lijkt me geen goed idee. Het zou heel veel geld kosten. Er is wel 250 euro per jaar kostenvergoeding beschikbaar die aangewend mag worden voor doeleinden die met het mandaat te maken hebben."

Bert Provoost
Foto BHUL

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio