Dossier Ford Genk

Ford-toeleveranciers terug aan het werk

Ford-toeleveranciers terug aan het werk

Ford-toeleveranciers terug aan het werk

Print
Het conflict bij dienstenbedrijf Conveyor Services Genk (CSG) is bijna van de baan. Rond 12 uur zou de productie bij Ford Genk en de toeleveringsbedrijven kunnen hervat worden, zo melden de werknemers ter plaatse.

De 10 arbeiders van CSG, die instaan voor de conveyor om de onderdelen vanuit de toeleveringsbedrijven bij Ford Genk te brengen, zijn vooral misnoegd over het feit dat zij, ondanks hun cruciale taak in het productieproces, over het hoofd worden gezien als er gepraat wordt over een goede afscheidsregeling.

"Daar waar we jaren geleden nog de 'navelstreng' van Ford genoemd werden, lijkt het nu alsof wij niet bestaan," zegt werkneemster Kristel Graulus. "Omdat we zo klein zijn, is er voor ons geen intentieverklaring tot sluiting, geen wet Renault van kracht en dus ook niemand beschermd tegen ontslag. Wij willen ook gehoord worden en strijden daarom voor hetgeen waar we recht op hebben."

Na nieuw overleg met hun directie zou er nu een voorlopig compromis bereikt zijn, met toezeggingen over serieuze onderhandelingen.

Rond 12 uur zouden zij bereid zijn het werk te hervatten, waardoor ook de zetels, motoren, dakhemels en dashboards via de conveyor bij Ford Genk kunnen aangeleverd worden.

De werknemers van de vier toeleveringsbedrijven en Ford Genk, die al sinds donderdagmorgen technisch werkloos zijn, werden intussen verwittigd om tegen de middag opnieuw aan de slag te gaan.

Belga
Foto PhotoNews