Kompany in de bres voor geschorste speler Burkina Faso (video)

Print
Burkina Faso, het team van bondscoach Paul Put, gaat in beroep tegen de rode kaart die Jonathan Pitroipa kreeg in de halve finale van de Africa Cup.

De aanvaller werd woensdag in de verlengingen tegen Ghana met een tweede gele kaart uitgesloten omdat hij zich zou hebben laten vallen in het strafschopgebied. Uit de tv-beelden bleek echter dat hij wel degelijk werd gehaakt en dat het dus strafschop was. Burkina Faso haalde het uiteindelijk wel in de penaltyreeks.

"Wij hebben onmiddellijk na de wedstrijd beroep aangetekend", zegt teammanager Gualbert Kaboré. "De uitsluiting was schandalig. Wij zijn zeker dat we gelijk zullen krijgen."

Kompany in de bres

Een mening die wordt gedeeld door Vincent Kompany. De aanvoerder van de Rode Duivels twitterde meteen na de match: "Pitroipa een rode kaart?? Ik hoop echt dat er iets voor hem kan worden gedaan zodat hij de finale kan spelen. Dit is misschien de zwaarste uitsluiting ooit!"

Paul Put, trainer van Burkina Faso, was na de wedstrijd, ondanks de zege van zijn team, uiterst kritisch over de scheidsrechter. Zo werd een doelpunt van het groene team onterecht afgekeurd en kreeg Ghana een erg licht toegekende strafschop.

Burkina Faso speelt zondag in de finale in Johannesburg tegen Nigeria.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:

Foto: AFP
Pitroipa verlaat ontgoocheld het veld

Lees ook: Paul Put met Burkina Faso naar finale Africa Cup

Meer sportnieuws