Vrieselhof blijft thuisbasis voor gemeenteraad

Print
Ranst - De gemeenteraad blijft vergaderen in het Oelegemse Vrieselhof. Burgemeester Lode Hofmans( Open Vld) geeft toe dat er bedenkingen te maken vallen over de zaal waar de gemeenteraadsleden vergaderen maar omdat de ruimte bijna gratis door de provincie ter beschikking gesteld wordt, denkt hij nog niet meteen aan een verhuis.
Het probleem werd weer ter sprake gebracht door Lutgart van Dessel (NV-A) en Luc Redig (Groen). “De gemeenteraad is moeilijk te volgen door het publiek want ze moeten in een aanpalende zaal zitten en voor rolstoelgebruikers is de zaal al helemaal niet geschikt. In de vorige bestuursperiode werd de vraag naar een andere locatie voor de gemeenteraad ook al gesteld. Toen was het antwoord dat de nieuwe ploeg daar zou moeten over beslissen. Nu is die er en we vragen ons af of er iets zal veranderen?” zei Van Dessel.

Ook Luc Redig zat op dezelfde golflengte. “We hebben al een keer voorgesteld om de polyvalente ruimte van den Boomgaard in Broechem te overwegen. Met dit soort zaal moet je niet verbaasd zijn dat de burgers niet naar de gemeenteraad komen. Als je hier na afloop in de duisternis terug moet lopen mag je al blij zijn dat je niet in de een vijver sukkelt.”

Burgemeester Hofmans gaf toe dat de zaal niet ideaal is. “De problemen voor rolstoelgebruikers doen zich soms ook voor bij een trouwplechtigheid. Maar dit is een beschermd gebouw dus kunnen we zo maar niet beginnen veranderen. Misschien kunnen we met een andere opstelling van de tafels wat meer ruimte creëren Vergeet ook niet dat we deze zaal bijna gratis mogen gebruiken. In tijden van financiële krapte toch ook niet onbelangrijk.” besloot Hofmans.

Sylvain Liekens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio