Brasserie Marie van bouwval tot topzaak

Print
Grobbendonk - Een bouwval. Dat was hoe de horecazaak naast het Albertkanaal, vlakbij hotel Aldhem, er begin 2012 uit zag. Tot twee eigenzinnige zakenpartners er hun oog lieten op vallen. Brasserie Marie, genoemd naar de Birmaanse kat van een van de twee, is nu een zaak van standing.
Amper een jaar nadat ze de bouwval niet zonder moeite omtoverden tot een brasserie -"Rentokil had hier drie dagen werk!"- slepen Georgio Lironi en zakenpartner Dennis Van Twijgenhoven de horeca award van 'beste brasserie van Vlaanderen' in de wacht.
Omdat zijn zakenpartner uithuizig is, legt Georgio (46) het project 'Brasserie Marie' uit. Zelf kende hij tot voor tien maanden niks van horeca: "Ik heb een internationale carrière achter de rug. Ik richtte hotels in, ontwierp meubilair, deed kledingdesign en bekommerde me op het laatst om crisismanagement in de designsector." Maar al dat gereis, het ontslaan van mensen en het weer op de rails zetten van bedrijven werd hem teveel. "Ik leefde niet meer. Ik werkte alleen nog." Toeval Dat hij nu als patron in Brasserie Marie rondloopt is een bizar verhaal. "Deze zaak had eigenlijk nooit mogen opengaan", lacht Georgio, die in het Engels werd opgevoed en acht talen spreekt. Partner in crime Dennis Van Twijgenhoven zat dan wel in de horeca, het duo wilde eigenlijk een keten van brasseries openen in het buitenland. Tot ze eens kwamen kijken naar die al acht maanden leegstaande bouwval op de grens van Herentals en Grobbendonk.
"We besloten dat we deze locatie hier eens zouden testen als concept", vertelt de mede-zaakvoerder. "Van Dennis leerde ik alles en nu ben ik zo blij met de zaak dat ik er verliefd op ben." In de brasserie willen beide heren een gemengd cliënteel: "Met de industrie in onze achtertuin, bieden we zakenlunches aan. Maar ook wandelaars en fietsers zijn welkom voor een kop koffie of snelle snack. Al onze eten is kraakvers, geen opgewarmde toestanden hier", bezweert Georgio.
"We bieden exclusieve dingen aan en hebben met Paul-Francis Leysen een uitstekende, internationale kok in huis. En in de zomer reken ik op ons schitterend terras aan het kanaal."

Practisch Brasserie Marie, Herentalsesteenweg 63, Grobbendonk Van 1 oktober-30 april alle dagen open vanaf 11 uur, za. vanaf 17 uur Van 1 mei-30 september: di. en woe. Gesloten, open vanaf 11 uur, za. vanaf 17 uur.
Zakenlunch: 30 euro 014-500.444 www.brasseriemarie.com

Marc HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio