Financiële crisis houdt Tsjoen uit BK Rally

Print

Financiële crisis houdt Tsjoen uit BK Rally

Achtvoudig Belgisch rallykampioen Pieter Tsjoen zal dit jaar niet deelnemen aan het BK en bijgevolg zijn titel niet verdedigen. De Oost-Vlaming kampt, net als vele andere collega's, met budgettaire problemen.

"Het bedrijf van mijn hoofdsponsor heeft een zware herstructureringsronde achter de rug waardoor hij mij dit jaar niet kan steunen. Tja, dan is het simpel. Geen geld betekent geen rally", reageert Tsjoen.

"Ik vind het jammer maar als bedrijfsleider snap ik de manier van denken van enkele sponsors. Als je net mensen hebt ontslagen, kan je het ook niet maken om geld in een sport te stoppen."

Tsjoen zal waarschijnlijk wel aan het werk te zien zijn tijdens de rally van Ieper (eind juni). "Skoda België heeft me hierover gecontacteerd. Nadien zal ik nog een tweetal wedstrijden rijden met mijn oude Ford Focus 03 om de rally van de Condroz voor te bereiden. Voor die wedstrijd bestaan er ook al vage plannen."Snijers vs. Loix?

Door het afhaken van Tsjoen wordt het een open strijd voor de titel. Patrick Snijers laat weten dat hij werkt aan een programma maar heeft nog geen absolute zekerheid. Freddy Loix bevestigt dat hij een groot deel van het BK zal rijden maar ook hij heeft nog geen zekerheid over een volledig programma. Wel staat vast dat Loix met een Ford Focus WRC zal starten in de openingswedstrijd van het BK, de Haspengouwrally.

Belga
Foto's Photonews

Meer sportnieuws