Kruispunt Bloemfonteintstraat wordt heraangelegd

Print
Turnhout - Als het weer het toe laat, starten op maandag 11 februari de herstellingswerken aan het kruispunt van de Bloemfonteinstraat met de Steenweg op Oosthoven.
Bij de aanleg van het kruispunt heeft het beton niet voldoende tijd gehad om uit te harden doordat derden de signalisatie te vroeg hadden weggehaald. De aannemer zal er nu voor zorgen dat de signalisatie op die manier geplaatst wordt, dat deze niet kan worden weggehaald zodat het beton voldoende tijd krijgt om uit te harden. Daarnaast wordt de oprijstrook aan het kruispunt verbreed zodat wagens de straat gemakkelijker kunnen indraaien.

De werken duren maximum vijf dagen. Gedurende drie weken blijft de straat afgesloten om het beton te laten uitharden. Tijdens de werken geldt er een parkeerverbod op de Steenweg op Oosthoven, voor en na het kruispunt. Er wordt een omleiding voorzien via de Vredesstraat en de Elf Novemberlaan en verkeer uit de Bloemfonteinstraat kan de straat verlaten via de Elf Novemberlaan, de Vredesstraat, de Lindenkensstraat en de Patersstraat. De Bloemfonteinstraat is via de omleiding steeds volledig bereikbaar. De doorgang voor fietsers, in en uit de Bloemfonteinstraat, is gehinderd tijdens de werken, maar blijft steeds mogelijk.

Bewoners van de Dr. Paul Janssenlaan houden er best rekening mee dat er gedurende de werken zwaar verkeer langs hun straat over de werfweg komt die in het verlengde van de straat tijdelijk wordt aangelegd.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio