1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe celstraf voor brandstichtende brandweerman

De Antwerpse strafrechter heeft Ashley V.R. (23), de man die bekend staat als de brandstichter van Hemiksem, donderdag veroordeeld tot 26 maanden cel. V.R. werd ervan verdacht in september 2012 een frituur in het centrum van Hemiksem te hebben aangestoken. Hij moet de uitbater 97.086 euro schadevergoeding betalen.

drombouts

Met deze veroordeling valt ook een voorwaardelijke straf op zijn nek, zodat hij toch ongeveer 4 jaar kan brommen. De brandweerman had in juli al 18 maanden cel met uitstel gekregen voor brandstichting in een houtbedrijf. Volgens de gerechtspsychiater is de man een 'in wording zijnde pyromaan'.

Inbraak

Frituur 't Dorp in Hemiksem kreeg vorige zomer met een reeks inbraken te kampen. Op 29 augustus en 4 en 14 september werd telkens hetzelfde raampje ingeslagen en ging de dader aan de haal met voedingswaren en het wisselgeld. Soms bleef de inbreker ter plekke eten terwijl hij vermoedelijk tv keek.

Op 18 september ging de frituur in vlammen op, nadat iemand de gaskraan had open gedraaid. De verdenking viel al snel op Ashley V.R. Enkele vrienden vertelden dat hij de inbraken én de brand aan hen bekend had. Zijn moeder had in het tuinhuis waar hij sliep ook verpakte cervela's en frisdranken aangetroffen.

De beklaagde ontkende dat hij de brand stichtte en zei dat zijn vrienden hem wilden wegpesten uit Hemiksem. Hij bekende wel de inbraak op 14 september, want uit het onderzoek was gebleken dat hij nog diezelfde dag bijna 100 euro aan munten was gaan omwisselen bij de Nationale Bank. De andere inbraken betwistte hij. De rechtbank vond alle feiten echter bewezen.

JVB

Foto BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hemiksem