Postzegels geuren én smaken naar chocolade

Print

Postzegels geuren én smaken naar chocolade

Onder internationale belangstelling is de zegeldrukkerij van bpost woensdag begonnen met de aanmaak van postzegelvelletjes die naar chocolade smaken én geuren. De chocoladesmaak werd wel vanuit Zwitserland geleverd.

De Britse BBC en Franse zenders verdrongen zich in Mechelen voor een niet alledaagse postzegeldruk. Bpost had bij de lancering van het nieuwe postzegelprogramma in november immers al aangekondigd dat het dit jaar een bijzonder velletje met vijf postzegels zou uitgeven, gewijd aan de Belgische chocolade: de zegels zouden daadwerkelijk naar chocolade geuren en aan de likkant ook naar chocolade smaken.

En vooral die smaak intrigeerde de pers. Geurende postzegels waren er daarentegen al eerder, bijvoorbeeld in 2005 toen naar aanleiding van de Gentse Floraliën een reeks werd uitgegeven met rozengeur. Woensdag leek de zegeldrukkerij meer op een naar chocolade geurende opnameset van Dagelijkse kost.

Reserveer nog geen vakje in uw koelkast: de vijf postzegels worden pas op 25 maart uitgegeven. Het blaadje met de vijf zegels kost 6,20 euro.

PVB

.

Nu in het nieuws