Belgacom TV schrapt ARD en ZDF

Belgacom TV schrapt ARD en ZDF

Belgacom TV schrapt ARD en ZDF

Print
Vanaf 18 februari schrapt Belgacom de Duitse publieke zenders ARD en ZDF uit het tv-aanbod. Dat komt omdat Belgacom geen akkoord heeft kunnen bereiken met de zenders, die jaarlijks een vergoeding van ruim één miljoen euro eisen. Belgacom bood "maar" 500.000 euro per jaar. Volgens De Morgen zal de Belgische telecomoperator de beslissing vandaag bekendmaken.

De krant merkt ook op dat de Duitse zenders bij de onderhandelingen vertegenwoordigd werden door het Brusselse advocatenkantoor Doutrelepont et associés. Oprichtster Carine Doutrelepont zetelt echter al bijna tien jaar als onafhankelijk lid in de raad van bestuur van Belgacom en kreeg in die hoedanigheid vorig jaar 62.000 euro van het Belgische staatsbedrijf. Vorig jaar was ze ook betrokken bij de onderhandelingen over het aanbod van de Italiaanse zender RAI op de Belgische digitale zenders.

Bij Belgacom, dat vanaf 18 februari het verlies van ADR en ZDF compenseert door de Duitstalige zender RTL aan te bieden, zegt men geen weet te hebben van een mogelijk belangenconflict.

Lees ook: Telenet blijft bij schrappen WDR

Archieffoto's

MEEST RECENT