USADA geeft Armstrong meer tijd om te getuigen

USADA geeft Armstrong meer tijd om te getuigen

USADA geeft Armstrong meer tijd om te getuigen

Print
Lance Armstrong heeft van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA twee weken meer tijd gekregen om te komen getuigen over zijn dopinggebruik.

De voormalige wielrenner had aanvankelijk tot 6 februari om onder ede een verklaring af te leggen, maar op vraag van het kamp-Armstrong is die deadline met twee weken verschoven.

USADA laat weten dat Armstrong klaar is om mee te werken maar dat hij meer tijd nodig heeft om zich voor te bereiden. "Wij hebben contact gehad met Armstrong en zijn advocaten en begrijpen uit dat contact dat hij wil meewerken om zo het wielrennen schoner te maken", zegt USADA-topman Travis Tygart. "Wij zijn ingegaan op een verzoek om twee extra weken te verlenen zodat zij bijkomende details kunnen regelen."

Door onder ede bij het USADA te getuigen, hoopt Armstrong dat zijn levenslange schorsing wordt ingekort zodat hij opnieuw aan sportwedstrijden kan deelnemen.

Premie terugbetalen

Nog in de zaak-Armstrong maakte verzekeraar SCA Promotions bekend klacht te zullen neerleggen tegen de ex-renner. Het bedrijf wil de 12 miljoen dollar recupereren die aan Armstrong zijn betaald als premie voor zijn tourzeges.

Belga
Foto Reuters

Meer sportnieuws