Seks & Relaties

Nieuw: altijd je laatste wensen op zak hebben

Print

Nieuw: altijd je laatste wensen op zak hebben

Wil je tot euthanasie overgaan als je iets ernstig overkomt? Wil je je organen afstaan? Het zijn allemaal vragen die je zelf niet meer kan beantwoorden als het eenmaal tot een noodlottig einde komt. Daarom lanceert het LevensEinde InformatieForum nu de LEIFkaart.

"Iedereen wil dat zijn leven menswaardig eindigt, dat er rekening wordt gehouden met zijn wensen zelfs als hij niet meer aanspreekbaar is, maar de meesten weten absoluut niet wat mogelijk is. Er is ook onzekerheid of de behandelde arts ooit de papieren met de laatste wilsbeschikkingen te zien krijgt. Met de kaart wordt dit probleem opgelost", vertelt een arts die achter het initiatief van de LEIF-kaart staat in een krant van De Persgroep.

Op de LEIF-kaart kan je aanvinken of je beschikt over een wilsverklaring aangaande euthanasie, orgaandonatie of de manier waarop je begraven wilt worden. Raak je ooit in permanente coma kunnen de artsen zo zien wat jouw laatste wensen waren.

De LEIF-kaart kan kosteloos aangevraagd worden door een formulier in te vullen bij de apotheek, de gemeentehuizen of de openbare bibliotheken. Je kan ook bellen naar de LEIFlijn op 078 15 11 55 of ze online bestellen via www.leif.be.

NIET TE MISSEN