Rondje Provincie: "Opvoedingsadvies van Triple P is voor alle ouders interessant"

Rondje Provincie: Opvoedingsadvies van Triple P is voor alle ouders interessant

Rondje Provincie: "Opvoedingsadvies van Triple P is voor alle ouders interessant"

Print
De provincie investeert in Triple P. Dit internationaal programma biedt ouders praktische hulp bij allerlei opvoedingsvragen en -problemen. Twee enthousiaste mama's getuigen.

"Triple P staat voor Positive Parenting Program", legt Adelina Baleci van de provinciale dienst Welzijn en Gezondheid uit. "Dit wetenschappelijk onderbouwde programma bevordert positief ouderschap. Het helpt ouders reacties te begrijpen en gewenst gedrag van hun kind te stimuleren."

In heel wat steden en gemeenten geeft Triple P lezingen en workshops. Charlotte Van den Broeck volgde er twee: 'Omgaan met ruzie en agressie' en 'Leren luisteren'. "Ik heb twee kinderen, Karo van 7 maanden en Polle, bijna 3 jaar", vertelt zij. "Polle werd op een gegeven moment tegendraads en begon met zijn eten te gooien. Na de workshop zette ik meteen het geleerde in de praktijk om. Het resultaat was verbluffend. Bleek dat ik vroeger teveel alternatieven voorstelde als Polle zijn boterham niet wou opeten en hij daardoor in de war was. Nu laat ik hem uit slechts twee dingen kiezen. En dat werkt."

Sofie Jerumanis uit Sint-Katelijne-Waver volgde al enkele workshops bij Triple P. "De laatste was 'Leren luisteren'. Zo leerde ik dat je slechts tweemaal instructies mag geven. Luistert het kind nog niet, zet het dan even aan de kant. Mijn jongste zoon Vic (4 jaar) is er echt wel bij gevaren en ikzelf voelde dat ik terug de touwtjes in handen had. Het programma van Triple P is echt sterk. Ik zou het elke ouder aanraden."

ILPR

www.provant.be/triplep
voor een workshop in je buurt: www.triplepmagazine.be

FOTO ILSE PRINSEN
Charlotte Van den Broeck met haar kinderen Karo en Polle.

Nu in het nieuws