'Sara'-acteur Gert Winckelmans riskeert 8 maanden cel na vechtpartij

'Sara'-acteur Gert Winckelmans riskeert 8 maanden cel na vechtpartij

'Sara'-acteur Gert Winckelmans riskeert 8 maanden cel na vechtpartij

Print
Acteur Gert Winckelmans (33), die bekend werd door zijn rol als Simon in de vtm-telenovelle 'Sara', riskeert een celstraf van 8 maanden. Hij zou op 25 oktober 2011 een student van Iraanse origine bijna blind hebben geslagen tijdens een caféruzie in Gent.

"Mijn cliënt was daar iets gaan drinken omdat hij had gezien dat de acteurs van 'Code 37' er aanwezig waren", vertelt de advocaat van het slachtoffer in een krant van De Persgroep. Zonder enige aanleiding kreeg hij daar plots een harde klap van de beklaagde. De gevolgen waren enorm. Slechts dankzij een alerte dokter is mijn cliënt niet blind geworden na de feiten, want daar werd voor gevreesd. Nog steeds heeft hij een zinderend gevoel in zijn kaak, alsof hij net van de tandarts komt."

De acteur ontkent de feiten en zegt dat het slachtoffer geld van hem wil "omdat hij een BV is". "Ik zag iemand een blond meisje lastigvallen in het toilet en ben tussenbeide gekomen. Plots lag ik op de grond en heeft een collega-acteur me weggetrokken. Ik vind het erg dat het slachtoffer gewond geraakt is, maar ik heb hem niet geslagen."

Een uitspraak wordt verwacht op 20 februari.

Archieffoto PhotoNews

Nu in het nieuws