Cliniclowns bezoeken Kon-Tiki en De Kade tweewekelijks

Cliniclowns bezoeken Kon-Tiki en De Kade tweewekelijks

Cliniclowns bezoeken Kon-Tiki en De Kade tweewekelijks

Print
Kalmthout - Twee Cliniclowns bezochten woensdag de instellingen Kon-Tiki en De Kade van DVC Sint-Jozef. Daar brachten ze kinderen en volwassenen met een ernstige mentale handicap aan het lachen op een eenvoudige manier.

Een kind laten lachen hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Dat bewezen Friemel en Froesjel De Cuberdonske, twee Cliniclowns, die woensdag de bewoners van Kon-Tiki en De Kade kwamen opvrolijken met eenvoudige, gekke sketches. Ze dansten met kindjes die niet kunnen stappen, speelden muziek en vrolijkten hen op door hen te wijzen op de mooie kleuren van een zeepbel.

“Deze kinderen en volwassen met een mentale handicap zijn een nieuwe doelgroep voor ons. We vrolijkten al langer kinderen op die in het ziekenhuis liggen, maar deze mensen zijn niet ziek. Ze hebben wel een beperking maar ze blijven zo. De eerste keer dat we hier kwamen, moesten we ons aanpassen”, zeggen Friemel en Froesjel, ofwel Inge Van Helshoecht (43) en Wim Jan Piet Vanden Wyngaert (45).

Sinds juni 2012 kwamen enkele bewoners van De Kade al in contact met Froesjel via de webcam en in november volgde een eerste bezoek. Woensdag werd de aftrap gegeven van een verdere samenwerking. De twee clowns zullen de instelling elke twee weken blijven bezoeken.

Het mooiste cadeau is de hartverwarmende glimlach van ons publiek.”

www.itforcharity.be

GrWo, MaTi
Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio