Wim Helsen vindt alles Spijtig

Wim Helsen vindt alles Spijtig

Wim Helsen vindt alles Spijtig

Print
Wim Helsen speelt donderdagavond voor het eerst Spijtig Spijtig Spijtig in de Antwerpse Arenbergschouwburg. De tournee van de vierde show van de gevierde comedian is hopeloos uitverkocht. Helsen ging met zijn nieuwe voorstelling in Nederland in première.

"Eigenlijk valt deze show niet uit te leggen", schreef een Nederlandse recensent. "In Spijtig Spijtig Spijtig trekt een man de conclusie dat veel zaken in zijn leven zijn mislukt. Uiteindelijk is hij daar telkens zelf de oorzaak van en dat is spijtig. Berusting in dat wat niet lukt, is een centraal thema", expliceert Helsen zelf.

De hele speellijst is zo goed als uitverkocht. Spijtig spijtig spijtig. "Voor mij natuurlijk niet (lacht). Dat succes snijdt langs twee kanten. Veel volk betekent dat je dat verdiende omdat je vorige show goed was. Maar het betekent ook dat de nieuwe opnieuw goed moet zijn. Het publiek verdient een geslaagde avond."

Helsen rijdt ook met een Bus Vol Leugens. "Bus Vol Leugens is de kleutervoorstelling van Het Paleis waarvoor ik de tekst schreef, samen met Sarah Moens. Een afgedankte bus van de Lijn hebben we omgebouwd tot walvis. De voorstelling vindt plaats in de bus, dus eigenlijk in de walvis. Tussen 6 en 14 februari kan iedereen in de buurt van Het Paleis op de bus springen, daarna gaat de voorstelling op reis."

Daarnaast koestert Helsen nog plannen naast de planken. "Maar dat zijn zo van die plannen waarover ik nu moet zeggen dat ik er nog niets over mag zeggen", besluit de comedian mysterieus.

Stefan LAENEN
Foto Clemens Rikken

www.wimhelsen.be

MEEST RECENT